Destination Fyn nyhedsbrev
Vis nyhedsbrevet i en browser
Destination Fyn
RethinkTourism!

Danmarks bedste mødeplanlæggere skal til Sydfyn til maj 2019

Det står klart, efter organisationen bag Planner Days har udpeget området omkring Svendborg som værter for arrangementet i 2019. -Jeg er utrolig glad for, at Mødeøen Fyn og vores mange spændende partnere får lov til at danne rammerne for Planner Days 2019 og får muligheden for at vise Fyn frem for en spændende skare af mødebookere, siger Tina Schütt, der er forretningsudvikler hos Destination Fyn.
 
Sammen med en række partnere omkring Svendborg står Tina Schütt bag ansøgningen om værtsskabet. Planner Days er en årligt tilbagevendende faglig konference for mødeplanlæggere. Konferencen er to dage, og undervejs skal over 100 mødeplanlæggere besøge en lang række venues og faciliteter i Svendborg og omegn, som dermed får en unik mulighed for at vise sig frem.
 

To store cykelevents landet på Fyn

Fyn forcerer i disse uger nogle gevaldige milepæle på vejen mod Bike Island Fyn ambitionen om at blive Nordeuropas cykelhotspot i 2020. Det er både lykkedes at tiltrække verdens største konference for cykelrejseoperatører Cycle Summit i 2019 og journalisternes VM i cykling i 2020.
 
-Med udmærkelsen som UCI Bike Region sidste år, en række store cykelsportsevents som bl.a. VM i cyklecross i år i Bogense og nu Cycle Summit og World Press Cycling Championship har vi tiltrukket en række af events, der manifesterer Fyn som Bike Island internationalt, siger forretningsudvikler og projektleder for Bike Island Fyn, Nina Brandt Jacobsen.
 
-Vi kan mærke, at vores gennemslagskraft som cykeldestination tager til i øjeblikket. Synergien til vores indsatser for Mødeøen Fyn og FYN365 bliver stærkere og kendskabet til Bike Island Fyn øges, så vi i endnu højere grad kan tiltrække cykelgæster til øen, siger Nina Brandt Jacobsen.
 
 
Få nyeste viden om dansk cykelturisme
 
Vil du have den nyeste viden om cykelturismen i Danmark, så se rapporten her fra VisitDenmark, som er baseret på data fra VisitDenmarks landsdækkende turistundersøgelse i 2017. Rapporten giver et skarpt billede af, hvilken slags cykelturisme vi på nuværende tidspunkt har i Danmark; hvem gæsterne er, hvad de søger og hvor de eksempelvis finder deres information.

Se den spritnye brandfilm for Andersen's Hometown

Vil du med på et ægte kinesisk eventyr? Så kig med og se vores nye brandfilm for Andersen’s Hometown. -Vi har arbejdet med brandplatformen Andersen’s Hometown – Odense, Denmark igennem længere tid, men med filmen her får vi ny flyvehøjde og en visuel illustrering af hvad H.C. Andersens hjemby er, siger Xiaowei Liu Lolk, forretningsudvikler i Destination Fyn.
 
-Filmen er en visualisering og fortolkning af vores brand målrettet den moderne kinesiske turist, som bliver tiltrukket af en skandinavisk livsstil i kombination med en nyfortolkning af H.C. Andersen. Vi har indtænkt små elementer med kinesiske referencer i filmen. Fx er den danske balletdanser Sidsel Boye Rasmussen med i filmen. I Kina har hun opnået stjernestatus under kælenavnet Danish Angel, siger Xiaowei Liu Lolk, forretningsudvikler i Destination Fyn.
 
Filmen skal indtænkes på alle relevante Social Media platforme i Kina og i vores B2B indsats målrettet kinesiske turoperatører. Filmen er lavet af Jeppe Svendsen som står bag firmaet Up North Film. Tak til alle medlemmer af Kina Alliancen, som har bidraget til at skabe filmen.
 
 

Velkommen til Hotel Odeon

At Odense er i gang med en større forvandling, er de færreste nok i tvivl om. 15. oktober kan vi se frem til åbningen af Fyns næststørste hotel, Hotel Odeon med 234 værelser. Hotel Odeon har sin placering i byens centrum tæt på banegården. Letbanen stopper ved Skulkenborg, letbanestoppet som ligger tæt op ad indgangen til Hotel Odeon. 

-Med Hotel Odeon løftes Odense midtbys hotelkapacitet. Derved kommer byen et stort skridt tættere på at kunne tiltrække store konferencer, kongresser og messer. Arrangementer som tidligere er gået uden om Odense, fordi hotelkapaciteten har været for lille, siger Tom Pedersen, som er salg- og konferencechef for OCC. -Hotel Odeon bliver den ideelle base for såvel forretningsfolk, konferencegæster og turister – med optimal tilgængelighed med underjordisk parkering for bilister og nem adgang til offentlig transport.

-I Mødeøen Fyn regi har vi en klar forventning om, at det nye hotel vil være en vækstgenerator for området, siger Tina Schütt. -Henvisningskulturen er en del af fundamentet for Mødeøen Fyn samarbejdet og vores medlemmer kan se et stort potentiale i at udnytte synergien i de nye muligheder, der opstår med et helt nyt hotel med så megen kapacitet så centralt placeret i Odense, siger Tina Schütt.

Besøg Hotel Odeons hjemmeside hjemmeside

Vi byder varmt velkommen til det nyeste medlem af Mødeøen og glæder os til samarbejdet.

Er du tilmeldt RethinkTourism!?

Alle, som kan og vil være med til at sætte yderligere strøm til ambitionen om at rykke Fyn og Øhavet til nye højder, samles til fælles årskonference for det fynske oplevelses- og turismeerhverv den 29. november 2018 i ODEON, Odense.
 
Er du endnu ikke tilmeldt så lad dig inspirere af det endelige program, hvor vi under temaerne: Placemaking på fynsk, Bike Island Fyn – god forretning for Fyn og for dig og Nye tendenser i markedsføring har sammensat et program, som vi er sikre på kan skabe ny energi og inspiration.
 
Ved spørgsmål omkring tilmelding kontakt Anita Skoven Jensen, asje@destinationfyn.dk 
eller tlf.: 5128 4344.
 
 

Hjælp med at indstille: Hvem skal have Årets Skulderklap 2018?

For fjerde år i træk kårer vi Årets Skulderklap". Sidste år løb Storms Pakhus med prisen. Hvem skal anerkendes i år? som medlem af Destination Fyn kan du være med til at indstille din kandidat. Som noget nyt i år er vi i samarbejde med vores sponsor Fonden for Fynske Bank glade for at kunne præmierer vinderen med en pris på 10.000 kr.
 
Årets Skulderklap er en uhøjtidelig anerkendelse af en virksomhed, et event eller et tiltag, som har bidraget til at skabe innovation, opmærksomhed og ny vækst i den fynske oplevelsesøkonomi i det forgangne år. En virksomhed, et event eller et tiltag, som repræsenterer mod, samarbejdsvilje og nytænkning på en måde, der er til inspiration for andre aktører.
 
Kommuner, virksomheder og øvrige samarbejdspartnere bag Destination Fyn har mulighed for at indstille en kandidat, som vurderes at have fortjent at modtage anerkendelsen. Alle medlemmer af Destination Fyn Klyngen kan indstilles.
 
Send din begrundelse til Anita Skoven Jensen, asje@udviklingfyn.dk senest den 7. november. 

Vandretræf på Øhavsstien trak deltagere fra hele Danmark  

Den 220 km lange Øhavssti lagde den 28.-30. september underlag til det årlige vandretræf, hvor 100 glade vandrere fra hele Danmark brugte dagene på at udforske Øhavsstien og Det Sydfynske Øhav med udgangspunkt fra Hotel Faaborg Fjord. I år bød træffet, som er arrangeret af Vagabond Tours, på fornyelse i form af nye etaper på stien med længder fra 12- 28,5 km.
 
-Vi har fået rigtig mange positive tilbagemeldinger fra deltagerne. Vores erfaring er, at helhedsoplevelsen med smuk natur, overnatning, god forplejning, socialt samvær og foredrag tiltaler deltagerne og giver dem lyst til at komme tilbage, siger Anne Juel fra Vagabond Tours.
 
Faaborg-Midtfyn Kommune, Ærø Turist og Erhverv, Hotel Faaborg Fjord, Bergholdt Busser og Destination Fyn har været med i samarbejdet omkring vandretræffet.
 
 
 
 

Invitation til FYN365 partnerworkshop d. 30/10 - Digitalt content skal sælge Fyn og Øhavet             

Markedstilgang – Hvordan gør vi? Med den ny fælles markedsføringsstrategi FYN365, har vi i 2018 bevæget os over til en ‘always on’ strategi, hvor fokus er på at levere de gode historier fra Fyn og Øhavet året rundt.
 
Vores gæster søger inspiration året rundt, så derfor skal vi også være tilstede 365 med historier, der reelt engagerer dem. Dette gør vi ved at skabe content (film, billeder og tekst) til digitale platforme, som får fortællingen ud til et bredere publikum, end vi tidligere har haft mulighed for.
 
Kom til FYN365 Partnerworkshop den 30. oktober, hvor vi vil gennemgå årets resultater og hør mere om de foreløbige planer for 2019. Tilmeld dig her.

Naturturisme inviterer til Exit konference i REACT          

Kom og hør om erfaringer, læringer og fortællinger fra de seneste tre års arbejde med at udvikle den vestlige del af Østersøen til et REsort for Active Coastal Tourism.
 
Der er blevet arbejdet med forretningsudvikling, markedsføring og produktudvikling til Special Interest Turisterne (SIT) og vi vil gerne dele vores værktøjer og historier fra projektet med dig. Fokus er på SIT turister indenfor de fem temaer: Vandring, Cykel, Lystfiskeri, Vandsport og Strand.
 
Læs mere og tilmeld dig arrangementet, den 15. november på Hotel Scandic i Sønderborg, kl. 10-15.30. Det er gratis at deltage.
Frameld nyhedsbrev