Sport Event Fyn Nyhedsbrev
Læs nyhedsbrev i browser
Sport Event Fyn

Triatleter lagde masser af turismekroner på Fyn

33 mio. kr. Så meget blev spenderet på Fyn af de godt 3.000 atleter og næsten lige så mange tilskuere, som sommerens ni dage lange Fynske Bank Multisport World Championships Festival trak til øen. Det viser en helt ny effektanalyse, som det internationale analysebureau SportCal har udarbejdet sammen med Sport Event Fyn, der sammen med de tre fynske kommuner Odense, Middelfart og Svendborg har investeret i tiltrækning af eventen.
 
- Vi glæder os over, at konklusionerne i et internationalt anerkendt GSI (Global Sports Index) study understøtter det faktum, at Multisport Festivalen har været en god forretning for Danmark og ikke mindst for Fyn, hvor 2/3 af den samlede omsætning på næsten 50 mio. ifølge analysen er lagt, siger Jakob Staun, forretningschef i Sport Event Fyn.
 
Samtidig viser effektanalysen også at 90% af de mange deltagere og medrejsende står klar til anbefale Fyn som rejsemål til venner og familie. Læs mere om analysen her.

Sport Event Fyn træder ind i ny stærk organisering

I det nye år ændres organiseringen omkring Sport Event Fyn. Konkret sker det ved, at de tre enheder i Udvikling Fyn, som også i dag arbejder med oplevelsesøkonomi, lægges sammen. Det drejer sig om Destination Fyn, Sport Event Fyn og Food Fyn, som altså fremadrettet bliver én enhed, under navnet Destination Fyn. Med sammenlægningen vil oplevelsesøkonomien på Fyn styrkes yderligere, herigennem også de større internationale sportevents, der har en stærk tiltrækningskraft på de mange turister, som besøger Fyn og øerne. 

De medarbejdere du kender i dag vil også fremadrettet være at finde i det nye Destination Fyn, men enkelte får nye opgaver eller positioner. Se hvordan det nye Destination Fyn kommer til at se ud og læs mere om den nye organisering her.

Bike Island positioneret i internationalt forum

Med et væld af unikke cykelruter og tilbagevendende samt nye events på vej indenfor både landevejscykling, banecykling, MTB og cyklecross er den fælles fynske ambition om at gøre Fyn til Nordeuropas foretrukne cykeldestination under Bike Island godt på vej. I november præsenterede Sport Event Fyn derfor visionen og strategierne bag Bike Island på UCI's allerførste UCI Bike City Forum i Milano, hvor flere andre UCI Bike Cities var mødt op for at sparre med hinanden omkring udviklingen af cyklismen i deres region. Bagagen er nu fyldt op med gode input, og vi er mere end klar til at fortsætte arbejdet med at løfte Fyn og Øhavets cykelpotentiale.

Silverrudder trækker Europa til Fyn

På blot syv år har Silverrudder - Challenge of the sea vokset sig til at være verdens største singlehandsejlads, hvor sejlere fra hele Europa år efter år tager turen til Svendborg for at prøve kræfter med havets elementer. Mere end 400 sejlere fra 13 nationer var i år tilmeldt sejladsen, der kunne melde om udsolgte startnumre på under en time. Mens 30% af deltagerne er fra Fyn og Danmark er hele 70% fra det øvrige Europa, hvor Silverruder i høj grad er med til at fremhæve det fynske farvand som en attraktiv sejlsportsdestination

Årets fynske sportsfestival fejrer 10 års jubilæum

Om præcis én måned inviterer de fynske kommuner traditionen tro atter en gang til årets sportsfestival for hele familien. Her kan fynboerne se frem til en festlig fejring i Odense Idrætsparks syv haller, når Fynske Bank Sportslørdag for tiende år i træk hylder frivillige og professionelle sportsudøvere fra Fyn med opvisninger og prisoverrækkelser. 10 års jubilæet markeres blandt andet ved en massiv opbakning fra det fynske foreningsliv, og besøgende får derfor mulighed for at stifte nærmere bekendtskab med mere end 45 idrætsgrene og aktiviteter leveret af over 50 fynske klubber. 
 
I løbet af eftermiddagen vil der også være prisoverrækkelser af Fynske Bank Kammeratskabsprisen, Årets Fund og Årets Sportsnavn på Fyn, så kom og vær med til at fejre fynsk foreningsliv til en fantastisk eftermiddag lørdag den 19 januar. Entré er gratis. Læs mere om Fynske Bank Sportslørdag her.

Få de vigtigste pointer fra RETHINKTOURISM! 2018

I november var Destination Fyn og Sport Event Fyn værter for den fælles fynske årskonference RETHINKTOURISM! 2018. Konferencen bød bl.a. på indlæg fra nogle af de skarpeste hoveder indenfor det oplevelsesøkonomiske felt, og de har givet deres bud på, hvad vi skal tage med i vores videre arbejde med at løfte Fyn og Øhavets potentiale til nye højder. Buddene har vi samlet til dig i en film lige her.
 
Tak til alle der deltog på konferencen, og særligt tak til vores partnere, som støttede op om konferencen: Fonden for Fynske Bank og AV-Centret.

Glædelig jul og godt nytår!

Endnu et spændende sportsår er ved at gå på hæld, og mens vi ser frem mod flere store sportslige øjeblikke i 2019, vil vi gerne benytte lejligheden til at sige tak til samarbejdspartnere for året, der er gået. Vi ønsker alle en rigtig glædelig jul samt et godt og lykkebringende nytår.

Kommende events

Bygma Cup 2019 - Danmark vs Ungarn: 6. januar

VM i cyklecross: 2 - 3. februar

Fynske Bank Sportslørdag: 19 januar

World Cup 2019 Tølt: 22. - 23. februar

Frameld nyhedsbrev